Ny foreningsformand med fokus på løn, ansættelse, rekruttering og sygeforløb

John Hansen, ny formand for Sydsjælland og Lolland-Falsters Politiforening
Sydsjælland og Lolland-Falsters Politiforening valgte i går ny formand. Det blev 57-årig John Hansen, der afløser Kaj Rasmussen, formand gennem 10 år, som trak sig, fordi pensionen kalder.
  18/5/2017

Det er en garvet tillidsmand, som netop har sat sig i formandsstolen i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politiforening, og han har styr på sine fokusområder:

- Jeg går meget op i løn og ansættelse. Jeg har stor fokus på, at arbejdstidsreglerne skal overholdes – gensidigt fra både medarbejdere og ledelse, og at man får den rette løn udbetalt. Desuden er rekruttering et vigtigt område i vores kreds, hvor mange søger væk på grund af geografien. Vi skal være gode til at rekruttere politielever, vi har blandt andet løbeklubber for potentielle ansøgere til uddannelsen, men vi skal også kunne rekruttere kolleger fra andre kredse samt fastholde de medarbejdere, vi har. Der kan blandt andet ske ved at oprette attraktive stillinger over hele kredsen. Ikke kun på de tre største tjenestesteder i kredsen, fortæller John Hansen.

Hans varemærke som næstformand har desuden været at følge kollegernes sygeforløb tæt, så man undgår, at sygemeldte kolleger bliver ”glemt” i den travle hverdag. 

- Foreningen skal med som bisidder gennem hele forløbet. Desværre ender nogle sager jo med, at kollegaen må stoppe i politiet, men så skal vi med på jobcentret i kommunen. Jeg ved, at det betyder meget for folk, at vi er med fra start til slut og sikrer, at de får den hjælp, de har krav på, siger John Hansen.

Velkommen til kadetterne - men tjek på faggrænserne

John Hansens første tillidshverv var i kriminalpolitiet i Nykøbing Falster Politi i den daværende Kriminalpolitiforening tilbage i 1990’erne. Herefter er det gået slag i slag som blandt andet fællestillidsmand samme sted og som tillidsrepræsentant for lokalpolitisøjlen i Sydsjælland og Lolland-Falster Politi, efter foreningens omorganisering i 2009 og frem til nu, hvor altså titlen som næstformand (foreningen har tre næstformænd – en for hver søjle) er skiftet ud med formandskasketten.  

Som ny formand bliver det også John Hansen, der skal være med til at tage imod politikadetterne, der starter i kredsen pr. 1. september. Hvor mange er endnu uvist.
- Kadetordningen er politisk bestemt, og vi skal tage godt imod dem med den faglighed, de nu kommer med. Samtidigt skal vi også være vagthund for at sikre, at de ikke sættes til andre politiopgaver end det, der er aftalt politisk. Med andre ord skal kadetterne socialiseres og inkluderes som alle andre kolleger - men med tydelige faggrænser, slår foreningsformanden fast.

 

Facebook

Facebook

Twitter

Twitter

Instagram

Instagram