Nyhed

Nyhedsbrev

Politiforbundets Nyhedsbrev 5 2019 - Udbetaling af overarbejdstimer

Justitsminister Nick Hækkerup vil bruge 130 millioner kroner på at komme af med nogle af politiets overarbejdstimer. Det svarer til 540.000 timer, men er langt fra det samlede antal overarbejdstimer, som er oppe over en million.

stop_patrulje

Politiforbundet ser det som en uholdbar situation og lægger vægt på, at det skal ske frivilligt.  

- De 130 millioner kroner til udbetaling af afspadsering er desværre den eneste mulighed, politikerne har, sådan som situationen ser ud i dansk politi. Der er ikke rigtig andre håndtag at dreje på, når vi er så kriseramte i forhold til timer og ressourcer. For Politiforbundet er det afgørende, at salget af afspadseringstimer sker frivilligt, og at ingen føler sig pressede til at sælge deres frihed. De skal også vide nøjagtigt, hvad det indebærer, siger forbundsformand Claus Oxfeldt og fortsætter:

-Jeg er i samme forbindelse nødt til at sige, at udbetalingen er en nødløsning og en fed streg under, at vi i politiet er alt for få til alt for mange opgaver. Det er derfor, vi skubber over en million timer foran os. Der skal ske noget, for ellers slider vi politifolkene op, og det er helt uacceptabelt. Der skal tages politisk ansvar for en langsigtet, holdbar løsning, lyder det fra Claus Oxfeldt.

3.000 flere politifolk - Politiforbundet står fast på krav

Et nyt politiforlig skal forhandles på plads i de kommende måneder. I den forbindelse har forbundsformanden haft møder med retspolitikere og justitsminister Nick Hækkerup.

- Vi har klart fremlagt vores krav, som er en langsigtet plan for politiet, i form af en nettoudvidelse på 300 politifolk årligt i de kommende 10 år. Politiet er i krise, og vi kan ikke blive ved med at lappe. Den eneste løsning er en langsigtet plan, fortæller forbundsformand Claus Oxfeldt.

- Vores indstilling til politikerne er i samme forbindelse at undgå hovsaløsninger og paniktiltag. Det skal løses på den lange bane og ved, at politikerne bakker op om politiets nødvendige prioriteringer, ind til situationen er blevet forbedret. Helt afgørende er det, at det bliver politifagligheden, som er udgangspunktet for prioriteringerne, og ikke politiske enkeltsager eller mediestemninger, eller for den sags skyld altødelæggende konsulentrapporter. Vi står med så stort et problem, at det kun kan løses gennem en holdbar, fagligt funderet og ansvarlig plan, siger forbundsformand Claus Oxfeldt.

 

Nye ansigter og kendte ansigter i Politiforbundets forhandlingsudvalg

Michael_Heino_Poul
Her ses fra venstre Michael Bergmann Møller, Heino Kegel og Poul Buus.

Politiforbundets Hovedbestyrelse har afholdt valg til forbundets forhandlingsudvalg, der står for den daglige politiske drift af forbundet. Foreningsformand Poul Buus fra Nordjylland og foreningsformand Heino Kegel fra Østjylland er nye medlemmer. Der var genvalg til Michael Bergmann Møller, som er foreningsformand i København. Forhandlingsudvalget består af tre medlemmer, valgt fra Politiforbundets Hovedbestyrelse, samt af forbundsformand Claus Oxfeldt og næstformand Claus Hartmann.

 

Poul Buus og Heino Kegel


De to nyvalgte Heino Kegel og Poul Buus fortæller her hvilke udfordringer de ser for dansk politi og hvad det betyder for dem at sidde med i forhandlingsudvalget. 

Se video her

 

 

 

Status skal genoprettes

Politi- og anklagemyndighed har et hul i budgetterne på en milliard kroner i forhold til sidste år. Beløbet kaldes for ”skrænten” og er den naturlige udvikling i forhold til inflation, særlige krav med videre, som betyder, at budgetterne naturligt udhules, hvis ikke der rettes op. Regeringen har meldt ud, at den ønsker en genopretning af skrænten således, at politiet som udgangspunkt er på samme niveau næste år. Det endelig tilsagn skal dog foregå i forhandling med de øvrige partier bag politiforliget.

- Det er dog afgørende at forstå, at politiet ikke får en milliard kroner, vi undgår at stå med et ekstra hul på en milliard kroner. Det er ikke som sådan penge, vi har fået ekstra, det betyder blot, at vi ikke bliver beskåret yderligere. Vi bevarer status. Alt andet vil også være helt absurd, da vi allerede timemæssigt og ressourcemæssigt er helt i knæ, siger forbundsformand Claus Oxfeldt.

 

Justitsminister Nick Hækkerup besøgte hovedbestyrelsen

Claus Oxfeldt og Nick Hækkerup

Som de første i dansk politi besøgte den ny justitsminister Politiforbundets hovedbestyrelse på et møde i sidste uge. I halvanden time fremlagde Nick Hækkerup sine tanker om politiet og det forestående arbejde med løsning af politiets udfordringer. Han blev samtidig orienteret om de lokale tilstande fra foreningsformænd, blandt andet om presset på efterforskning og beredskab. Nick Hækkerup har varslet et tæt samarbejde med Politiforbundet omkring løsninger på politiets øjeblikkelige problemer og omkring tiltag fra regeringen på politiområdet.

Se video her

 

Nye regler for udrykningskørsel på vej

Politiforbundet har været en del af en arbejdsgruppe, som har gennemgået politiets regler for udrykningskørsel. Formålet har været at optimere reglerne således, at det passer til politiets hverdag. Arbejdet kommer i forlængelse af den kritik, som Politiforbundet har rejst i de senere år. Politiforbundet har nu afgivet høringssvar og afventer nu den videre behandling, som vil ske i samarbejde mellem Justitsministeriet og Transportministeriet.

 

Politiforbundet forfølger mulige brud på arbejdstidsaftalen 

Politiforbundet er blevet opmærksom på flere tilfælde, hvor arbejdsgiveren ikke har fulgt arbejdstidsaftalen i henhold til den aftalte fortolkning af reglerne. Politiforbundet er i øjeblikket ved at samle sagerne sammen og vil derefter forfølge sagerne overfor Rigspolitiet.
Politiforbundets hovedbestyrelse tager sagerne meget alvorligt og kalder det uacceptabelt. I samme forbindelse har Politiforbundet besluttet at nedsætte et arbejdstidsudvalg.
 

Aflysning af Trumpbesøg og omlægning af tjenesten

Alle politikredse var involveret i forbindelse med Trumpbesøget, og mange politifolk har været en del af denne planlægning. Efter aflysningen har der været et stort arbejde med at omlægge vagter. Politiforbundet kan konstatere, at tjenesten i første omgang blev planlagt inden for den gældende arbejdstidsaftale, og ændringerne efter aflysningen af besøget også vil følge de gældende regler. Er man i tvivl om reglerne, så kontakt din politiforening eller lokale tillidsrepræsentant.

 

Emne