Løn

Hvad tjener en politiansat, og hvordan er din løn sammensat? Læs mere om din løn her.

Politimænd

Her kan du få mere at vide om, hvordan din løn er sammensat, og hvornår din løn kommer til at stige.

Har du brug få et overblik over, hvor du er indplaceret i forhold til din lønramme og sats, så finder du en oversigt her på siden.
Klik på PDF'erne i højre side under Dokumenter.

Beregn differencefradrag

Er du udstationeret til et midlertidigt tjenestested, er der mulighed for fradrag på selvangivelsen.
Det gælder også for rejser i udlandet, Grønland og Færøerne. 

Deloitte har lavet en vejledning og en udregningsmodel, som du kan hente her på siden. Vær opmærksom på, at udregningsmodellen - som er en Excelfil - skal hentes og gemmes på din egen pc, da den ikke virker på politiets pc'er. 

Få en oversigt over hvad en politiansat tjener afhængig af stedtillæg og anciennitet.

Hvem forhandler din løn?

Det er ikke Politiforbundet, der direkte forhandler medlemmernes løn. Men Politiforbundet er en del af de statsansattes forhandlingsfælleskab CFU.

CO10 - Centralorganisationen af 2010
Er en central forhandlings- og paraplyorganisation for et stort antal faglige organisationer med i alt cirka 40.000 medlemmer - alle ansat inden for eller pensioneret fra statens område.

Politiforbundet er medlem af CO10, og forbundsformand Heino Kegel er næstformand. Med staten som arbejdsgiverpart forhandler CO10 generelle løn-, ansættelses- og pensionsvilkår på medlemmernes vegne.

SKAF 
CO10 er en del af SKAF sammen med Lærernes Centralorganisation.

CFU - Centralorganisationernes Fællesudvalg
Det er CFU, der forhandler overenskomster for de statsansatte direkte med den ansvarlige minister. Ved OK-18 blev der forhandlet med innovationsministeren. 

Parterne i samarbejdet er Akademikernes Centralorganisation (AC), Stats- og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF) samt Offentligt Ansattes Organisationer (OAO).

Centralorganisationerne afleverer fælles krav til en overenskomstfornyelse. Kravene bliver derefter koordineret og sammenskrevet til ét fælles sæt krav, som afleveres til finansministeren.

Forhandlingerne med finansministeren føres i fællesskab af CFU's forhandlingsudvalg.

Resultatet fra OK-24

Den samlede økonomiske ramme, som er aftalt for en to-årig periode, landede på statens område på 8,8 procent.

Den økonomiske ramme er ikke det samme som en lønstigning, men den dækker over arbejdsgiverens samlede udgifter til lønmodtagerne. 

De generelle lønstigninger for perioden er 7,4 procent. Det er aftalt, at hvis der ved udgangen af OK24-perioden konstateres ubalance mellem den statslige og private lønudvikling – positiv såvel som negativ – vil parterne drøfte håndteringen. 
Overenskomsten dækker 195.000 statsansatte.

Lønstigninger pr. 1. april 2024 er 5,89 procent.