Arbejdsskader

  • Uniform_ærme
    Nyhed

    Dom

    Politiforbundet har på vegne af PTSD-ramt og afskediget medlem vundet en principiel sag i Højesteret. Dommen betyder, at man godt kan få udbetalt forskud på sit sikre erhvervsevnetab, selvom man modtager ledighedsydelse. En praksis Arbejdsmarkedets Erhvervssikring ellers har afvist.

  • uniform
    Nyhed

    Politiforbundet, Centralforeningen for Stampersonel og Fængselsforbundet råber sammen vagt i gevær i forbindelse med et lovforslag, der lægger op til forringelser af tjenestemænds erstatning for erhvervsevnetab efter en arbejdsskade. - Det er en helt urimelig forskelsbehandling, lyder der fra forbundsformand Heino Kegel.

  • Politiskoleskilt
    Nyhed

    En Østre Landsretsdom har slået fast, at en politistuderendes krav på erstatning for tabt arbejdsfortjeneste ikke skulle nedsættes, selvom den studerende også blev tilkendt tilskadekomstpension.

  • Fleksjobber
    Nyhed

    Fleksjob

    Tre politifolk i Nordsjællands Politi er for nylig blevet godkendt til civile fleksjob efter, at de har været udsat for henholdsvis overfald i tjenesten og sygdomsforløb, som har sat en stopper for deres politikarriere. – Det betyder meget for de tre kolleger, at de kan blive i dansk politi med et velkendt arbejdsområde og kolleger, de kender. Samtidig er det glædeligt, at arbejdsgiveren viser, at der stadig er brug for kollegerne og deres kompetencer, lyder det fra foreningsformanden i Nordsjælland Politi.

  • Søren Schaarup
    Nyhed

    Fleksjob

    Det var drengedrømmen, der brast en helt almindelig arbejdsdag i december 2017, da indsatslederassistent Søren Schaarup kom til skade i tjenesten. Det blev til 17 år og tre måneder som polititjenestemand, men et overfald i forbindelse med en anholdelse satte en stopper for Sørens karriere.

  • Tina Breum
    Nyhed

    Fleksjob

    Det var en dramatisk oplevelse for efterforsker Tina Breum, da hun i 2019 under en familieferie i Frankrig blev hasteindlagt på det nærmeste hospital og opereret for et hul på hovedpulsåren. Under operationen fik Tina hjertestop og skulle igennem en ny operation. Få dage efter blev hun ramt hun af en blodprop i lungerne og lagt i kunstig koma. Tina overlevede og var sygemeldt i et år, inden hun prøvede at vende tilbage til sit job i Nordsjællands Politi. Hendes tilstand er dog ikke til fuldtidsarbejde, derfor glæder det hende, at hun nu har fået muligheden for et civilt fleksjob ni timer om ugen i sin gamle afdeling.

  • Niels Lærkeholt
    Nyhed

    Fleksjob

    Politiassistent Niels Lærkeholt på 57 år blev pludselig ramt af en blodprop i hjernen i januar 2020. Det betød en sygemelding fra jobbet i opgavesektionen, hvor han arbejdede med sagsbehandling på stationen i Gentofte. Blodproppen sad i hjernestammen og ramte Niels hårdt. Han havde svært ved at tale, og hans venstre side blev lammet. Den første tid var han derfor indlagt på hospitalet, og han måtte bruge en kørestol for at komme rundt.

  • Politiskole
    Nyhed

    Det er desværre ikke ufarligt at være ansat som polititjenestemand eller politikadet. Allerede fra dag ét på Politiskolen kan man risikere at komme alvorligt til skade. Derfor vedtog Politiforbundets kongres, at det skal være obligatorisk for politi- og politikadetelever at have en ulykkes- og en livsforsikring som en del af medlemskabet af Politiforbundet.

  • uniform-udstyr-politi
    Nyhed

    Justitsminister Nick Hækkerup meldte i pinsen ud, at regeringen vil sikre, at navne på særligt udsatte offentligt ansatte kan undtages fra retten til aktindsigt i videre udstrækning, end hvad der er tilfældet i dag. Den udmelding vækker tilfredshed hos Politiforbundets formand, Heino Kegel, for det er i den grad tiltrængt – ikke mindst for politifolk, mener han.

  • Pistol
    Nyhed

    Politijobbet kan være psykisk belastende og direkte traumatiserende, hvis voldsomme hændelser ikke bearbejdes hurtigt og med professionel hjælp. Derfor ønsker Politiforbundet, at politiets egne psykologer står til rådighed døgnet rundt. I dag skal et eksternt krisepsykologkorps kontaktes, når en hændelse sker uden for normal arbejdstid. Det er ikke godt nok, mener Politiforbundet, der desuden efterlyser et større fokus på kolleger, der har skudt en gerningsmand, da det ofte er en hård psykisk belastning.