Nyhed

Udrykning

Trods gentagne løfter om afklaring – cirkulære om udrykningskørsel samler stadig støv i Justitsministeriet 

Politifolk bliver fanget i gråzoner og bliver kastebolde mellem statsadvokat, politiklagemyndighed og ledelsessekretariater i forhold til politifagligt skøn og brug af udrykning.

Patruljevogn_radio


Det viser endnu en sag om udrykningskørsel, som er blevet afgjort efter tre års juridisk tovtrækkeri og en politiassistent, der kom i klemme i uklare regler. 

Tre år med uvished og ondt i maven, før politiassistenten blev frifundet. Sagen var af flere omgange i DUP og gennem to retsinstanser, før politiassistent, som havde løst en situation uden drama, hvor potentielt farlig og sindslidende mand var steget på en skolebus, slap for en fartbøde på 1.000 kroner.

Det er endnu en udrykningssag, som formentlig kunne være undgået, hvis Justitsministeriet havde prioriteret cirkulæret om en ny udrykningsbekendtgørelse. 
Politiforbundet kan ikke acceptere, at flere kolleger bliver fanget i en juridisk gråzone af uklare regler i udrykningsbekendtgørelsen.

Heino Kegel 2021
- Nu må der ske noget. Det er et kæmpeproblem og ødelæggende for indsats, arbejdsmiljø og borgerbetjening, når politifolk ikke kan udføre deres arbejdsopgaver af frygt for at havne i et juridisk cirkus efterfølgende, siger forbundsformand Heino Kegel.

- Nu må der ske noget. Det er et kæmpeproblem og ødelæggende for indsats, arbejdsmiljø og borgerbetjening, når politifolk ikke kan udføre deres arbejdsopgaver af frygt for at havne i et juridisk cirkus efterfølgende. Ingen er tjent med denne usikkerhed om deres faglige opgaveudførsel. Det er urimeligt og skadeligt for de politifolk, som bare passer deres arbejde, siger forbundsformand Heino Kegel. 

Helt tilbage i 2018 afleverede Politiforbundet sammen med Rigspolitiet en række anbefalinger til ændringer i cirkulæret for udrykningskørsel til Justitsministeriet. Det skete efter flere sager, hvor kolleger var blevet mistænkt og hængt ud på grund af uklarhed om, hvordan reglerne skal fortolkes. 

Politiforbundet har igen og igen rykket Justitsministeriet for et svar, men intet er sket. For få uger siden mødtes den nyvalgte forbundsformand, Heino Kegel, med justitsministeren og afleverede i samme forbindelse en legetøjspatruljebil med blink og horn for at minde ministeren om, at politifolkene har ventet i mere end to et halvt år på ministeriet.  

- Patruljebiler er et vores absolut vigtigste arbejdsredskaber, ligesom det at kunne komme hurtigt frem til gerningssteder, til nødstedte eller situationer som kræver politiets indgriben. To et halvt år på pause er faktisk helt uacceptabelt i den forbindelse. Det har kostet på kollegers tillid til systemet og ikke mindst på deres tålmodighed, som er ved at være brugt op. Derudover koster det tid og tusindvis af skattekroner, når udrykningssagerne skal igennem retsinstanser. Nu kan vi ikke vente længere. Der skal ske noget, lyder det fra forbundsformand Heino Kegel.

Ifølge Politiforbundet er Justitsministeriet aldrig kommet en forklaring på, hvorfor der ikke er sket noget afklaring.

Læs artikel om udrykningssag her.


Medlemstilbud: onlinekurser, webinar og påskequiz

AOF-onlinekurser
Som medlem af Politiforbundet er det nu muligt at få adgang til forskellige onlinekurser hos AOF. Kurserne kan være: Excel, Office 365, Mødeledelse, Præsentationsteknik, Virksomhedsøkonomi, Kommakursus og meget andet. Kurserne er gratis for alle Politiforbundets medlemmer. 

Find det samlede udbud af kurser på www.aofonlinekurser.dk 

Webinar om medarbejdertrivsel den 25. marts
PFA tilbyder gratis webinar ’Tilbage på arbejdspladsen – sådan sikrer du din mentale trivsel’ med psykolog Vibeke Lunding-Gregersen. På dette webinar vil du få indblik i, hvordan nedlukning og isolation gennem længere tid kan påvirke os som mennesker - og hvad det betyder for både din trivsel og performance. 
Torsdag den 25. marts kl. 16-17 (dansk) og kl. 17.15-18.15 (engelsk)

Læs mere og tilmeld dig her.

Lån & Spars påskequiz - Kun for politielever
Mandag d. 29. marts kl. 16.30 kan politielever deltage i Lån & Spars påskequiz. Her kan man vinde præmier for op til 10.000 kroner. Man behøver ikke at være kunde i Lån & Spar for at deltage. Der er 500 pladser efter først-til-mølle-princippet. Lån & Spar holder et oplæg om medlemsfordele og deres studiekonto og herefter dystes der i tre forskellige quizzer. 

Tilmelding til PåskeQuizzen sker igennem Lån & Spar's tilmeldingsside: https://lsb.nemtilmeld.dk/515/  


Fik du læst...
Betjentenes nye formand: Vi skal have mere kvalitet i politiet

Der er brug for langsigtede planer for politiet  og diskussionen om politiets forhold skal i høj grad dreje sig om kvalitet og om uddannelse. Ellers kan man risikere, at de dygtige unge ikke gider iføre sig uniformen. Sådan lyder det fra Politiforbundets nye frontfigur. 
Læs hele artiklen med Heino Kegel her.  


Politiforbundets Nyhedsbrev nr. 10 2021