Nyhed

Nyhedsbrev

Forbundsformand: Når følelser og enkeltsager tager over

Politiet er i øjeblikket genstand for stor opmærksomhed i medierne. Nogle vil kalde det en mediestorm. Opmærksomheden er langt hen ad vejen bundet op på enkeltsager og følelser, og ikke så meget på den brede forståelse af, hvad politiet er og skal kunne.

politileder

Den seneste tids debat i medierne viser, hvor hurtigt enkelte episoder fører til polarisering, mudderkastning, hurtige konklusioner og i værste tilfælde kan føre til forhastet symbolpolitik og chikane.

Politiforbundet mener ikke, der er et generelt kulturproblem i dansk politi, og vi har derfor tydeligt taget afstand fra det kor af meningsdannere og retsordførere, som taler om adfærds- og kulturproblemer. Det er trist at få og isolerede sager bliver smurt ud over hele politistyrken og brugt til at mistænkeliggøre alle.

Den seneste mediedækning af to enkeltsager har affødt mange reaktioner og debat i befolkningen. Men husk proportionerne. Der er cirka 11.400 politifolk, der hver dag gør en stor forskel, og som har en høj faglig stolthed. Og så er der enkelte sager i medierne, som omfatter ganske få politifolk, som Den Uafhængige Politiklagemyndighed er i gang med at undersøge og håndtere.

Det vil være forkert at foretage ændringer på baggrund af isolerede sager, og da slet ikke, mens de pågår, og man endnu ikke ved, hvad der er op eller ned i sagerne. Det vil alene føre til hovedet-under-armen-løsninger.
Det er dog altid sund fornuft at sørge for relevant efteruddannelse samt sikre sig, at politiets grunduddannelse er tidssvarende, således at politifolk altid har de bedste forudsætninger for at udøve deres fag. Det vil Politiforbundet fortsat arbejde for.

Kampen mod chikane fortsætter

Vi vil også fortsætte kampen mod chikane af vores medlemmer, som desværre også har været massivt efter den store mediedækning af enkeltsager.

Politiforbundet har længe presset på over for regeringen for at få gjort noget ved den voldsomme chikane, som politifolk og andre offentligt ansatte udsættes for på sociale medier og ved misbrug af aktindsigt. Derfor glæder det forbundet, at regeringen har lyttet og igangsat politiske forhandlinger om at revidere offentlighedsloven i forhold til aktindsigter i offentligt ansattes personalemapper.

Det er et skridt på vejen, men der mangler stadig en mere opdateret lovgivning omkring den omfattende chikane, der desværre fortsat finder sted på de sociale medier.
Alle politifolk skal kunne gå trygt på arbejde. Og ingen bør frygte, at de eller deres familier bliver hængt ud i den offentlige gabestok.

 

Ønskerunder: Det er en uholdbar situation

Politiforbundet har igennem længere tid presset på hos Rigspolitiet for at finde en mere fleksibel løsning i forhold til de såkaldte ”ønskerunder” i politiet. Forbundet har blandt andet opfordret til at skabe et mere gennemskueligt system. Mange medlemmer føler sig stavnsbundet til en bestemt politikreds uden udsigt til at kunne flytte til den ønskede landsdel – på trods af utallige ansøgninger.

- Vi må konstatere, at der stadig ikke er sket noget i forhold til det arbejde, som Rigspolitiet satte i gang. Det er stærkt kritisabelt og nedslående, at der åbenbart ikke er vilje eller organisatoriske muskler i Rigspolitiet til at ændre på et alt for ufleksibelt ønskerundesystem, lyder det fra forbundsformand Heino Kegel.

Politiforbundet mener, at det fastlåste system modarbejder både rekruttering og fastholdelse af medarbejdere.

- Når man gang på gang søger om at skifte politikreds, men aldrig får andet end et afslag, så mister mange desværre modet, og det fører til desillusion og manglende arbejdsglæde. Det er en uholdbar situation. Dansk politi har ikke råd til at miste dygtige og kompetente medarbejdere. Det er simpelthen dårlig ledelse, siger Heino Kegel.


Medlemsmøder: Fokus på vagtplaner, der holder

Politiforbundets formand Heino Kegel og næstformand Michael Bergmann Møller har været på flere medlemsbesøg rundt i landet hen over efteråret. Der er blevet talt med medlemmer om blandt andet trepartsforhandlinger om lønløft, OK24, uddannelse, sagsbehandlingstider i DUP, ønskerunder, jobglidning og behovet for en seniorpolitik.

- Vi sætter stor pris på at komme ud til medlemmerne, lytte til dem og forklare om Politiforbundets dispositioner. Der er selvfølgelig lokale forskelle rundt i foreningerne, dog har udfordringer med ændrede vagtplaner fyldt en del alle steder. Kollegerne oplever til stor frustration, at deres vagter ofte laves om med meget kort varsel. Det er ikke holdbart, og derfor er en arbejdsgruppe også i gang, med at kortlægge udfordringerne og finde løsningerne i forhold til arbejdsgiver, lyder det blandt andet fra næstformand Michael Bergmann Møller.

Formandskabet har været på besøg hos Sydøstjyllands Politiforening, Fyns Politiforening og hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politiforening.
 

 Nyt fagblad på vej

Et nyt fagblad er på vej til din postkasse. Nogle af artiklerne finder du allerede online.
Læs blandt andet om:

  • NSK-ledelse: Vi kommer aldrig på forkant med de it-kriminelle
  • Kritik og chikane: Sydøstjyllands Politi i stormvejr
  • Brandhunden Aske: Det vildeste værktøj
  • Politiets specialister: Poul klipper de fældende beviser
  • Politilederkultur: Selvcensur og loyalitetsdilemmaer

Find fagbladets artikler her: https://dansk-politi.dk/


Skal du have en ekstra julegave i år?

Spil med i PlusKort julekalenderen og vind tøjgavekort, gavekort til oplevelser og meget andet. Hovedpræmien er et gavekort til Apollo Rejser på 20.000 kr.

Igen i år har PlusKort valgt at donere 1 kr. pr. deltager i julekalenderen til Dansk Folkehjælps Julehjælp, så spil med og støt samtidig en god sag.

Tilmeldingen åbner tirsdag d. 14. november og det er muligt at tilmelde sig helt frem til 24. december.

Link til julekalender:
https://www.kampagne.pluskort.dk/julekalender-2023-sign-up?utm_source=politi&utm_medium=nyhedsbreve&utm_campaign=jul-signup


Udsendt som Politiforbundets Nyhedsbrev nr. 10 2023

Emne

Kontakt

Heino Kegel

Heino Kegel

Forbundsformand
61 15 55 25
Michael Bergmann Møller

Michael Bergmann Møller

Næstformand Politiforbundet
24 63 97 10