Nyhed

OK24

OK24 er i gang: Vi forventer at nærme os reallønnen

Forhandlingerne om en ny overenskomst for 2024 er skudt i gang. Politiforbundet forventer lønforbedringer til medlemmerne, herunder generelle lønstigninger, der kan være med til at genoprette reallønnen efter år med høj inflation.

OK24

- Jeg har en forventning om, at der kommer et positivt resultat, som gør, at vi nærmer os en genopretning af reallønnen. Hvis vi ser på resultatet af de overenskomstforhandlinger, der blev afsluttet på det private arbejdsmarked i foråret 2023, er det i sig selv et ambitiøst mål at genoprette reallønnen i forhold til den helt ekstraordinære inflation, vi har oplevet over de seneste år, og som ikke nødvendigvis er standset, siger forbundsformand Heino Kegel.

Der er nu udvekslet krav med arbejdsgiverne, og forhandlingerne foregår i begyndelsen af året og forventes afsluttet sidst i marts 2024. Det er de offentlige overenskomster inden for regioner, kommuner og staten, der forhandles i de kommende måneder. Politiforbundets vigtigste generelle krav er en højere grundløn, som sammen med andre krav kan være med til at få genoprettet reallønnen.

Heino Kegel fortsætter:

- Vores kamp for højere løn slutter naturligvis ikke med det. Det er vigtigt, at vi får en parallel løndannelse, som følger den private sektor. Jeg forventer en lønfremgang, der afspejler vores kompetencer, ansvar og handlepligt, lyder det fra forbundsformand Heino Kegel.

- Der var stor skuffelse ved efterårets trepartsforhandlinger, hvor Politiforbundets medlemmer blev forbigået, da udvalgte faggrupper, primært inden for sundhedsområdet, nærmest fik foræret et lønløft af regeringen, siger Heino Kegel.

Forbundsformanden mener også, det er på tide, at Politiforbundets medlemmer rykker frem i lønkøen.

- Det var skuffende, at vores medlemmer ikke var en del af regeringens lønløft, da politifolk i høj grad lever op til kriterierne om at arbejde på skæve tidspunkter, altid står i forreste linje, når det brænder, og i det hele taget er en faggruppe, der altid står klar til at løse store, samfundsmæssige opgaver. Det burde også honoreres i form af højere løn. Også når vi kan konstatere, at det er blevet sværere at rekruttere og fastholde kolleger, siger Heino Kegel.  
 

Alt om OK24 er samlet på Politiforbundets hjemmeside, og siden opdateres løbende.
Læs mere her:
https://politiforbundet.dk/ok24



Politiforbundet har sendt klage over DR-dokumentar

Politiforbundet sendte mellem jul og nytår en klage til Danmarks Radio over deres dokumentar ”Forfulgt af politiet?”. DR har kvitteret for modtagelsen og har herefter op til 12 uger til at svare på klagen.

- Vi har valgt at klage over DR-dokumentaren på vegne af de 13 kolleger, der har været involveret i episoder, som dokumentaren beskriver. Politiforbundet mener, at dokumentarudsendelsen overskrider de presseetiske regler, samtidig med at den også har skabt grundlag for en hadsk stemning og chikane mod flere af de involverede politifolk og deres familier, siger forbundsformand Heino Kegel.

Han fortsætter:

- Derudover anser Politiforbundet dokumentaren for uretmæssigt at have skadet tilliden til politiet så alvorligt, at vi bliver nødt til at sige: Nok er nok. Nu afventer vi svaret fra DR, og så afventer vi næste skridt, siger Heino Kegel.

Andre medier har omtalt klagen, og senest har filmmagasinet EKKO i en artikel beskrevet, hvordan der er lagt en lydeffekt, der lyder som en sparkelyd, ind i dokumentaren i et klip fra en videoovervågning. Det vurderes som manipulation af en lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, som medvirker i artiklen i EKKO.

DR har efterfølgende valgt af fjerne denne lyd fra dokumentaren og beklaget.

Læs Politiforbundets klage til DR her:
https://politiforbundet.dk/nyheder/klage-over-dr-dokumentar-forfulgt-politiet

Læs Magasinet Ekkos artikel her: https://www.ekkofilm.dk/artikler/forfulgt-af-politiet_/



Ferieboliger: Ønsk din næste feriebolig fra den 22. januar

Er du interesseret i at leje en af Politiforbundets ferieboliger, så læs med her.
Næste lodtrækning er for perioden maj 2024 til med april 2025. Det gælder for alle ferieboligerne. Dine feriebolig-ønsker registreres fra den 22. januar til den 5. februar.

Gå ind på ”Mit Politiforbund” og log ind som medlem og klik videre til ”BookHus”, hvor du registrerer dine ønsker. Der trækkes lod den 6. februar 2024.

Politiforbundet har ferieboliger i hele Danmark samt i Tyskland, Østrig og Spanien.

Læs mere om leje af ferieboliger: https://politiforbundet.dk/medlemsfordele/ferieboliger


Skal du benytte Politiforbundets medlemsfordele i din vinterferie?

Politiforbundet tilbyder en række medlemsfordele, hvor der er mulighed for kontante rabatter.

  • Det nyeste tilbud er gratis entre på Arbejdermuseet i København for alle medlemmer af Politiforbundet. Entreen inkluderer gratis entre sammen med en ledsager, og børn under 18 år er gratis.
  • Skal du planlægge aktiviteter i vinterferien, så tjek gode rabatmuligheder med PlusKort-app’en med diverse rabatter på hoteller, forlystelser, oplevelser og meget andet.
  • Husk også, at et medlemskab af Forbrugsforeningen giver mange rabatmuligheder. I 2023 fik Politiforbundets medlemmer mere end 2,5 millioner kroner i bonus.


Læs mere om medlemsfordelene her: https://politiforbundet.dk/medlemsfordele/medlemstilbud


Sendt som Politiforbundets Nyhedsbrev nr. 1 2024