Nyhed

Få udbetalingen af din afspadsering sat ind på en PFA-pensionskonto

Fra 1. oktober 2019 kan du bede om, at få udbetalingen af din afspadsering sat ind på en PFA- pensionskonto. Dette er en del af den samlede arbejdstidsaftale, der trådte i kraft i 2018. Ifølge aftalen er der tale om en frivillig indbetaling.

Fartkontrol_motorcykel

Regeringen har for nylig meldt ud, at dansk politi får tildelt 130 millioner kroner til at nedbringe puklen af overarbejdstimer, der har hobet sig op. Det står kollegerne frit for, om timerne skal udbetales eller ej. Vælger man at få timerne udbetalt, er det nu muligt at få Rigspolitiet til at indsætte beløbet på en CO10-pensionskonto i PFA.

Rigspolitiet har meddelt, at det forventes, at den tekniske løsning er på plads i løbet af efteråret – men der kan allerede fra 1. oktober fremsættes anmodninger om, at få udbetalinger indsat på en pensionskonto i PFA”. Anmodninger vil blive effektueret så snart det er muligt.

Fremover kan man således vælge mellem afspadsering, udbetaling eller udbetaling til pensionsordning i henhold til reglerne i arbejdstidsaftalen.

Har man ikke i forvejen en PFA-pensionskonto, der indbetales på i dag, så kan man oprette en ny pensionskonto i PFA.

Har du i øvrigt spørgsmål til din arbejdstid, udbetaling af afspadsering eller andet, så spørg din nærmeste tillidsrepræsentant eller foreningsformand.

Læs mere om arbejdstidsaftalen på politiforbundets hjemmeside.