Folkemødet

  • Folkemøde 22
    Nyhed

    Folkemødet

    For fem år siden besluttede et politisk flertal at skære et helt år væk af politiets basisuddannelse for at få politieleverne hurtigere igennem skoletiden og ud på gaden. Man gik fra en 3-årig til en 2-årig uddannelse og fik samtidig lovning på, at der ville blive sat ind med efter- og videreuddannelse som kompensation for den mistede viden.

  • Folkemøde lørdag ytringsfrihed
    Nyhed

    FOLKEMØDE 2019: Mange politifolk, fængselsbetjente og andre offentligt ansatte tør ikke udtale sig kritisk om deres arbejdsplads. De frygter for repressalier fra ledelsen, selvom de har en lovfæstet ytringsfrihed. Det er et demokratisk problem, som skal løses, lød det enstemmigt fra Politiforbundet, Fængselsforbundet og lektor i offentlig ret, Pernille Boye Koch, da de lørdag debatterede ytringsfrihed.

  • Organiserede bander er et stort problem i detailhandlen.
    Nyhed

    FOLKEMØDET 2019: Politiforbundet satte i sin debat på folkemødet fredag fokus på, hvordan det borgernære politi kan komme tilbage. Forbundsformand Claus Oxfeldt deltog desuden i to andre debatter, der også kredsede om et presset politi.

  • Gentofte Kommune vil oprette kommunalt vagtværn. Politiforbundet advarer.
    Nyhed

    FOLKEMØDET 2019: Kun omkring fem procent af alle indbrud bliver opklaret, og det er naturligvis ikke tilfredsstillende for hverken samfund, borgere eller politiet. Men løsningen er ikke, at kommunale vagtværn rykker ud og konfronterer indbrudstyvene. Det slog forbundsformand Claus Oxfeldt fast, da han torsdag deltog i Gentofte Kommunes debat om, hvor grænsen går mellem politiets og kommunens opgaver.

  • Ytringsfrihed
    Nyhed

    Politiforbundet stiller skarpt på forskellige politifaglige debatter til dette års folkemøde. Det sker blandt andet, når vi spørger, om der følger mundkurv med uniformen i en debat om tjenestemænds ytringsfrihed, og når vi spørger, hvad et borgernært politi er.

  • bøde_standsning
    Nyhed

    Der var gang i debatterne under årets folkemøde på Bornholm. Politiforbundet fik blandt andet sat fokus på, om dansk politi er kommet for langt væk fra borgerne – med justitsminister Søren Pape Poulsen i panelet. I en anden debat blev der diskuteret, hvad der kan gøres for at dæmme op for, at det i stigende grad er blevet farligt at gå på arbejde for politifolk, fængselsbetjente, sosu-assistenter og socialpædagoger med flere, da de oftere udsættes for vold og trusler om vold.

  • Politimand betjent trappe
    Nyhed

    Det borgernære politi skal i højsædet igen. Det ønsker justitsminister Søren Pape Poulsen, nu hvor politistyrken udvides, og kredsene har fået deres folk hjem fra grænse og terrorbevogtning. Det meldte han ud på Politiforbundets folkemødedebat fredag, og det var vel indirekte et ”ja” til debattens titel: ”Er dansk politi kommet for langt væk fra borgerne?”

  • Fartkontrol_motorcykel
    Nyhed

    Alle skal kunne gå trygt på arbejde uden at frygte for liv, lemmer eller psykisk chikane. Det må aldrig blive samfundsmæssigt acceptabelt, at en politimand, en fængselsbetjent, en socialpædagog eller andre skal kunne ”tåle mosten”, blot fordi vedkommende er arbejdstager i det offentlige. Der skal politisk handling på området.

  • Patruljevogn_makkerpar
    Nyhed

    Politiforbundet på Folkemødet:Torsdag debatterede forbundsformand Claus Oxfeldt med den ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet om, hvordan den sygelige debatkultur på de sociale medier kan gøres rask, han var en tur i studiet hos TV2 på havnen i Allinge for at kommentere på en ny udvikling i Tibet-sagen, og så begyndte dagen på politiets indkvarteringsskib i Rønne, hvor forbundsformanden spiste morgenmad sammen med de mange politifolk, der passer godt på folkemødets deltagere.

  • Nyhed

    Politiforbundet løb med en flot 3. plads, da medieovervågningsvirksomheden Infomedia i går kårede de organisationer på Folkemødet, der var mest omtalte i medierne i løbet af fredagen.